ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν. Κοτανίδου: Στο 45- 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Αν. Κοτανίδου: Στο 45- 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Για ποσοστό πληρότητας 45 – 50% στα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας διευκρίνισε πως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ άνετη σε ό,τι αφορά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, εξηγώντας πως η κατάληψη κλινών εκτός Αττικής, στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζεται περίπου στο 20%.

Σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα 24ωρα.

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, ανοίγοντας ενδεχομένως περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοιό.

Όσον αφορά τα σενάρια για επιβολή του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους η κ. Κοτανίδου τόνισε πως δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο στο μέλλον. 

«Η επιτροπή κάνει προτάσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα ανάγκης σκληρότερων μέτρων αλλά πρέπει να υπάρχει αυστηρή και συνειδητοποιημένη συμμόρφωση στα μέτρα που βρίσκονται εν ισχύ.