«Σαφάρι» ελέγχων σε πλατείες

«Σαφάρι» ελέγχων σε πλατείες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και σε διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Αστυνομικοί μετέβησαν και το βράδυ της Παρασκευής σε σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Μάλιστα, από περιπολικά ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, στο οποίο τονίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το πρόστιμο για παράβαση είναι 150 ευρώ. Ακόμη, αναφέρεται πως «όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 460. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, ενώ 207 εξ αυτών καταγράφηκαν στην Αττική.

Το τελευταίο 24ωρο, κατεγράφησαν πέντε θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 398. Παράλληλα, 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή