ΠΑΤΡΑ

Τέσσερις συλλήψεις για υπόθεση ανθρωποκτονίας ηλικιωμένου

Τέσσερις συλλήψεις για υπόθεση ανθρωποκτονίας ηλικιωμένου

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στην Πάτρα το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν δείγματα βιολογικού υλικού.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών υπέβαλε την δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με αποτέλεσμα να εκδοθούν από τον Ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών, εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, Ελλήνων υπηκόων.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, σε περιοχή της Πάτρας, οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία διέμενε ο ηλικιωμένος. Οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας και οι δύο συνεργοί τους ανέμεναν στο εξωτερικό της, ως τσιλιαδόροι.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο δράστες που εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας, άσκησαν σωματική βία στον ηλικιωμένο, ενώ στη συνέχεια -αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους- απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος, το οποίο πάντως δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν.

Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα το πρωί από οικιακή βοηθό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, συνεπεία των τραυμάτων του.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ως πειστήρια αντικείμενα και έλαβαν δείγματα βιολογικού υλικού, από τα οποία η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησε γενετικά στοιχεία, που εμπεριέχονται στους γενετικούς τύπους ενός εκ των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν για να απολογηθούν στον Ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών.