Ναζιστικά συνθήματα στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών

Ναζιστικά συνθήματα στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βεβήλωσης με ναζιστικά συνθήματα έγινε το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, οι δράστες έγραψαν με σπρέι τη φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά, μαζί με τα αρχικά των SS δίπλα από την κεντρική είσοδο του νεκροταφείου. «Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξαναχτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων. Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στον ναζισμό. Oλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας», τόνισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, χαιρετίζοντας την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή