ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο (εικόνες)

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή πέριξ του Εφετείου, λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής και των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

drakonteia-metra-asfaleias-sto-efeteio-eikones0
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

drakonteia-metra-asfaleias-sto-efeteio-eikones1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

drakonteia-metra-asfaleias-sto-efeteio-eikones2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Σημειώνεται πως με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» συγκεντρώνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

drakonteia-metra-asfaleias-sto-efeteio-eikones3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκεντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

drakonteia-metra-asfaleias-sto-efeteio-eikones4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Στο Εφετείο έφτασε νωρίς το πρωί η Μαγδα Φύσσα, ενώ σταδιακά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στον χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα – κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ