Τα πρώτα ψηφιακά βήματα παιδιών στην ελληνική γλώσσα

Τα πρώτα ψηφιακά βήματα παιδιών στην ελληνική γλώσσα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξερεύνησε μια μικρή γειτονιά, γνώρισε καινούργιους φίλους και μάθε για τις εποχές, τα χρώματα, τα ζώα, τα μέρη του σώματος και άλλα πολλά! Ακουσε παλιά αγαπημένα αλλά και νέα τραγούδια, τραγούδησε μαζί μας και μάθε πάνω από εκατό ελληνικές λέξεις και εκφράσεις. Απόλαυσε περισσότερα από δέκα βίντεο κινουμένων σχεδίων, εκατοντάδες πολύχρωμες εικόνες και διαδραστικές δραστηριότητες, και ανακάλυψε πόσο διασκεδαστικό και συναρπαστικό είναι να μαθαίνεις ελληνικά!», λέει η πλατφόρμα StaEllinika (www.staellinika.com) απευθυνόμενη στα παιδιά 4 έως 6 ετών που θέλουν να μάθουν ελληνικά. 

«Το να μάθεις ελληνικά δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο! Ακολουθώντας τις αρχές της μικρομάθησης και της παιχνιδοποίησης, πάρε αυτό το μάθημα για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην ελληνική γλώσσα. Μέσα από εκατοντάδες κάρτες λεξιλογίου, αυθεντικά παραδείγματα της χρήσης της γλώσσας και επεξηγηματικούς οδηγούς, θα μάθεις το ελληνικό αλφαβητικό σύστημα, επικοινωνιακές δεξιότητες για αρχάριους και θεμελιώδεις γραμματικές έννοιες. Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί ώστε να σε εισάγει στη γλώσσα», προτείνει η ίδια πλατφόρμα σε εφήβους και ενήλικες, οι οποίοι επίσης θέλουν να μάθουν ελληνικά.

Χθες, η γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Simon Fraser University (SFU) στο Βανκούβερ του Καναδά, ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας www.staellinika.com. 

Πρόκειται για μια μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, η οποία, στην πιλοτική της εφαρμογή τους προηγούμενους μήνες, συγκέντρωσε 13.000 εγγεγραμμένους χρήστες από 110 κράτη.

Οι χρήστες της, χιλιάδες Ελληνόπουλα ανά τον κόσμο, καθώς και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν ελληνικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλήρη έκδοση της εφαρμογής με πρόσθετο περιεχόμενο και μαθήματα. 

Τον Μάιο του 2020, η πλατφόρμα διατέθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του ΙΣΝ στο SFU. 

Μάθετε περισσότερα για το StaEllinika στη διεύθυνση staellinika.com ή κατεβάστε τις εφαρμογές τώρα staellinika.com/apps.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή