Θεσσαλονίκη: Γονιός έσπασε την πόρτα σχολείου

Θεσσαλονίκη: Γονιός έσπασε την πόρτα σχολείου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γονέας με τη βοήθεια καθηγητή επιχείρησε να διαλύσει την κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σπάζοντας την πόρτα της αίθουσας που πραγματοποιούσαν συνέλευση οι μαθητές του σχολείου.

Μάλιστα, από το σπάσιμο της πόρτας τραυματίστηκαν ελαφρώς μαθητές, με το συμβάν να λαμβάνει διαστάσεις.

«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου, με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

«Τα παιδιά χρειάζονται συμπαράσταση. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και είναι αιτήματα όλων μας» συμπλήρωσε. 

Η ομοσπονδία, σε σχετική ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «τραμπούκους» με «ειδικό ρόλο» και θέτει το ερώτημα «από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς».

Για το περιστατικό πραγματοποίησε γενική συνέλευση το Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ. Η πρόεδρος Γιάννα Λαθήρα σχολίασε: «Ο εκπαιδευτικός έχει ρόλο παιδαγωγικό, όχι κατασταλτικό». 

Σήμερα στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

‘Οσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση και διάφοροι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά τους δεν θα περάσει. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μη στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα. Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός, αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζεται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!»

 

Πηγή: seleo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή