ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, πέντε συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, πέντε συλλήψεις

Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν οι αστυνομικές αρχές το Σαββατοκύριακο εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στη Θεσσαλονίκη και κατάσχοντας ποσότητα 140 κιλών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συνέλαβαν πέντε μέλη συμμορίας-διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 60 ετών και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 35 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, πέντε συλλήψεις-1

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σημαντικό στέλεχος του εν λόγω κυκλώματος, αποτελούσε ο 52χρονος, με ρόλο την οργάνωση της εισαγωγής ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από έτερη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της συμμορίας είχαν ως ρόλο την παραλαβή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ποσοτήτων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις περιοχές της Τούμπας και της Σταυρούπολης τα παραπάνω μέλη της συμμορίας.

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, πέντε συλλήψεις-2

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 129 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 139 κιλών και 258 γραμμαρίων, που βρίσκονταν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, πέντε δέματα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 510 γραμμαρίων, ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε χασισέλαιο μικτού βάρους 32 γραμμαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, από έτερα οχήματα και οικίες, καθώς επίσης και από την κατοχή μελών της συμμορίας κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.185 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 88 φυσίγγια, ένα όπλο τύπου flobert, εννέα κινητά τηλέφωνα και έξι πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, πέντε συλλήψεις-3

Ακόμη κατασχέθηκαν ένα σύστημα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (υδροπονικής μεθόδου) με σκοπό τη συγκομιδή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης για περαιτέρω διακίνηση, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και έξι οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ως μέσα διευκόλυνσης του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.