ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης κατά Κωνσταντίνου Πλεύρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Θάνος  Πλεύρης κατά Κωνσταντίνου Πλεύρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο εκθέτει όποιον την υποβάλει», αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, στρεφόμενος επί της ουσίας εναντίον του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού.

Ο Κ. Πλεύρης σήμερα ζήτησε να εξαιρεθούν όλοι οι δικαστές, πλην της εισαγγελέως της έδρας, καθώς «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο Θάνος Πλεύρης στην ανάρτησή του υπογραμμίζει: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απεδωσαν δικαιοσυνη, μετα την εκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δικη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Aλλοι δικαστές κρίνουν το αίτημα Λαγού

Νέα δικαστική σύνθεση, αποτελούμενη από άλλους δικαστές, ανεβαίνει στην έδρα του Δικαστηρίου για να κρίνει το αίτημα του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού που ζήτησε μέσω του δικηγόρου του την εξαίρεση των δικαστών, επικαλούμενος λόγους μεροληψίας.

Οι δικαστές που ανέλαβαν να κρίνουν το αίτημα Λαγού, αν το απορρίψουν θα δώσουν τη δυνατότητα να επενέλθει το δικαστήριο και να συνεχίσει η διαδικασία με την τοποθέτηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών.