«Η τυφλή βία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια»

«Η τυφλή βία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ευθεία στοχοποίηση του πρύτανη και των μελών της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προχώρησαν άτομα του αναρχικού χώρου, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πρυτανικό γραφείο την περασμένη Παρασκευή. 

«Την Παρασκευή 9/10 μπήκαμε στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και επιτεθήκαμε στο γραφείο του πρύτανη Α. Μπουντουβή και την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, με σφυριά, μπογιές και σπρέι, προξενώντας εκτεταμένες ζημιές», λέει ανάρτηση στην ιστοσελίδα https://athens.indymedia.org, την οποία υπογράφουν «Αναρχικοί και αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές». 

Στο κείμενο αναφέρουν: «Με λίγα λόγια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει επιλέξει να διαθέτει τους πόρους του και να συμμετέχει στην κρατική καταστολή των κινημάτων, την παρακολούθηση και το φακέλωμα των αγωνιζόμενων, τον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, τις δολοφονίες σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, το κλείσιμο των ελεύθερων δημόσιων χώρων, την “ανάπλαση” (δηλαδή το ξεπούλημα) της πόλης, τις κομπίνες των επενδυτών και των δημάρχων, την εκμετάλλευση και λεηλασία της φύσης. 
Για αυτό και ο πρύτανης και η Σύγκλητός του αποτελούν έναν προφανή στόχο για όσες/όσους αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στην καταστολή, τον πόλεμο, τον θάνατο, την καταστροφή της φύσης». Και κατηγορούν το ίδρυμα ότι «παράγει έρευνα για τον στρατό και την αστυνομία, την πολεμική προετοιμασία, την φύλαξη των συνόρων, την χαρτογράφηση των αγωνιζόμενων». 

Ανακοίνωση

Από την πλευρά της, πάντως, η Σύνοδος των Πρυτάνεων και των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών των ΑΕΙ σε ανακοίνωσή της καταδίκασε «απερίφραστα την επίθεση στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, από άγνωστους κουκουλοφόρους. Η τυφλή βία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια. Οι όποιες εγκληματικές πράξεις δεν χωρούν σε μία δημοκρατική κοινωνία, γεγονός που πρόσφατα διατρανώθηκε περίτρανα με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, και ιδιαίτερα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, ένα χώρο δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή