ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ψυχρό μέτωπο έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής

Το ψυχρό μέτωπο έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής

Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 σήμερα είχαν καταγραφεί στο Δοξάτο Δράμας (71 χιλιοστά), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (49), στη Θερμή Λέσβου (48) και στον Κορυδαλλό(43). 

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε περίπου 2.500 κεραυνούς, η πλειονότητα των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά. 

Αύριο ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και στο Αιγαίο, τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Μέτριοι άνεμοι γενικά δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει επίσης στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς), 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς), 19 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους. 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. 

Το ψυχρό μέτωπο έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής-1

Το ψυχρό μέτωπο έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής-2

Σοβαρές ζημιές στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Η Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ενημέρωσε ότι μέρος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του ισχυρού ανεμοστρόβιλου που έπληξε με σφοδρή ένταση τη συγκεκριμένη περιοχή.  

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Γαλατσίου μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, τους εξωτερικούς της συνεργάτες, αλλά και τη Διοίκηση της Εταιρείας έσπευσαν στο σημείο, ώστε να διαπιστώσουν και να αποτιμήσουν τη σοβαρότητα και την έκταση των ζημιών, οι οποίες κατά κύριο λόγο εντοπίζονται σε τμήμα της οροφής των εγκαταστάσεων χωρίς να θέτουν κάποιο ζήτημα ασφάλειας ή άλλο κίνδυνο για την εγκατάσταση, για το προσωπικό των υπηρεσιών που φιλοξενούνται εντός αυτής ή των επισκεπτών της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν επηρεάζονται οι αθλητικές δραστηριότητες και οι τηλεοπτικές παραγωγές που φιλοξενούνται σε χώρους του ακινήτου. Για το λόγο αυτό, προς το παρόν επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους ανήκουν στο προσωπικό της εγκατάστασης ή είναι επισκέπτες και συνεργάτες των εντός αυτής φιλοξενούμενων υπηρεσιών. Ειδικότερα για τους ιδιώτες επισκέπτες του Κτηματολογίου, ενημερώνουμε ότι η είσοδός τους στο χώρο θα επιτρέπεται στο εξής μόνο με την επίδειξη των σχετικών με το Κτηματολόγιο εγγράφων.

Η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στο πλαίσιο του εφικτού σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, ενώ θα συνεχίσει την ιδιαίτερα εποικοδομητική της συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, προς όφελος του Δήμου, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου».