ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα

se-karantina-girokomeio-sta-ioannina-561117025

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τίθεται κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είχαν προηγηθεί επιτόπιοι έλεγχοι στο γηροκομείο από στελέχη του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

Ιχνηλάτηση σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας.

Στη μονάδα εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε φιλοξενούμενη. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

436 νέα κρούσματα, επτά ακόμη θάνατοι

Σημειώνεται ότι σε 436 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 86 ασθενείς, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν ακόμη επτά θάνατοι.