Υψηλή ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια

Υψηλή ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλή είναι η ζήτηση για τα αντιγριπικά εμβόλια φέτος. Από τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων, έως και χθες έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 2.100.000 σχετικές ηλεκτρονικές συνταγές και έχουν εκτελεστεί 1.500.000 εμβολιασμοί.

Φέτος έχουν εξασφαλιστεί για τη χώρα μας και θα διατεθούν περίπου 4.200.000 αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες συνιστάται ο εμβολιασμός. Πέρυσι περίπου 3.500.000 άτομα στην Ελλάδα εμβολιάστηκαν έναντι της γρίπης.

«Η φετινή αντιγριπική εμβολιαστική περίοδος συμπίπτει με το δεύτερο κύμα πανδημίας της COVID-19 στην πατρίδα μας. Η συγκυρία αυτή απαιτεί να θωρακίσουμε το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού από την εποχική γρίπη, γιατί έτσι θα είναι πολύ μειωμένες οι επιπτώσεις από τυχόν νόσηση από τον κορωνοϊό», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, με αφορμή την έναρξη εκστρατείας του συλλόγου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη χρήση μάσκας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή