Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς – Εικόνες

Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς – Εικόνες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών, από ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών, πραγματοποιήθηκε από 12 έως 23 Οκτωβρίου στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα κοντά στον λιμενοβραχίονα, στον λιμένα της Μονεμβασιάς.

Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς – Εικόνες-1
Φωτ. Γραφείο Τύπου ΓΕΝ

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη.

Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς – Εικόνες-2
Φωτ. Γραφείο Τύπου ΓΕΝ

Η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων, που υπολογίζονται σε άνω των 800.

Εξουδετέρωση πυρομαχικών στον κόλπο Μονεμβασιάς – Εικόνες-3
Φωτ. Γραφείο Τύπου ΓΕΝ

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης, εκτελούνται σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή, την ελληνική αστυνομία και το δήμο Μονεμβασιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή