Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν οι επτά στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το ποσοστό 70% όσων ανησυχούν για το δεύτερο κύμα είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου, όταν εξελισσόταν το πρώτο κύμα και είχε επιβληθεί ολικό lockdown.

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το 70% των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%). Το 14% απαντά μέτρια, το 9% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα ή καθόλου και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης, το 21% θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα.

Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο, το 20% μέτρια και το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια και το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου.

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.  

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό-1
Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό-2

Πρόθεση ψήφου

Άνοιγμα της ψαλίδας κατά μια μονάδα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση. Ειδικότερα, η διαφροά βρίσκεται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες από 17 στην προηγούμενη μέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6%.

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό-3

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5%.

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό-4

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα στις 23 ποσοστιαίες μονάδες, με 47% έναντι 24%. Κανένας από τους δυο απαντά το 25% των ερωτηθέντων.

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό-5

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή