ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Με ηλικιακή διαβάθμιση η ανησυχία για τον κορωνοϊό

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio

Ανήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν οι επτά στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το ποσοστό 70% όσων ανησυχούν για το δεύτερο κύμα είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου, όταν εξελισσόταν το πρώτο κύμα και είχε επιβληθεί ολικό lockdown.

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το 70% των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%). Το 14% απαντά μέτρια, το 9% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα ή καθόλου και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης, το 21% θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα.

Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο, το 20% μέτρια και το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια και το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου.

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.  

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio0

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio2

Πρόθεση ψήφου

Άνοιγμα της ψαλίδας κατά μια μονάδα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση. Ειδικότερα, η διαφροά βρίσκεται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες από 17 στην προηγούμενη μέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6%.

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio4

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5%.

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio6

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα στις 23 ποσοστιαίες μονάδες, με 47% έναντι 24%. Κανένας από τους δυο απαντά το 25% των ερωτηθέντων.

me-ilikiaki-diavathmisi-i-anisychia-gia-ton-koronoio8