«Πρεμιέρα» στα νέα μέτρα με φόντο το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

«Πρεμιέρα» στα νέα μέτρα με φόντο το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ τις προηγούμενες ημέρες, το Σάββατο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έσπασαν για πρώτη φορά το «φράγμα» των 900. Το αρνητικό ρεκόρ των 935 κρουσμάτων συνέπεσε με την «πρεμιέρα» των νέων μέτρων στη χώρα, ο αντίκτυπος των οποίων αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 91 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε ακόμη θάνατοι. Οι θάνατοι στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 564, ενώ τα κρούσματα προσεγγίζουν τις 30.000 (29.992).

Γεωγραφική κατανομή

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, 228 κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, 217 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 54 στην Π.Ε. Σερρών. Σε 37 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη Λάρισα, 30 εντοπίστηκαν σε Ιωάννινα και Κοζάνη, 27 στην Καστοριά και 20 στη Ροδόπη.

Από τις παραπάνω περιοχές, οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς βρίσκονται στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα και Ιωάννινα βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Στο επίπεδο 3 βρίσκονται επίσης τα Τρίκαλα (13 νέα κρούσματα), η Βοιωτία (πέντε νέα κρούσματα) και η Σαντορίνη (δύο νέα κρούσματα). Σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη, βρίσκεται στο επίπεδο 2.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στις Σέρρες, όπου το πρωί της Κυριακής πρόκειται να γίνει αποτίμηση της κατάστασης, σε έκτακτη σύσκεψη.

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε το Σάββατο η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 π.μ. μέχρι τις 5.00 π.μ. στις περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3 και 4, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή