Εκτεταμένες οι ζημιές στο «Καλλιστώ» – Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Εκτεταμένες οι ζημιές στο «Καλλιστώ» – Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο προσέκρουσε σήμερα το πρωί με εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το πολεμικό πλοίο ρυμουλκήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών.

Εικόνες από το «Καλλιστώ» δείχνουν τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, με την πρύμνη του ναρκοθηρευτικού να έχει σχεδόν αποκολληθεί και να υπάρχει κλίση από την μεγάλη αλλά ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Εκτεταμένες οι ζημιές στο «Καλλιστώ» – Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος-1

Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΕΘΑ, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ναρκοθηρευτικό (Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους) σε συνάρτηση με το μέγεθος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Maersk Launceston» (μήκος 266 μέτρα) είχε ως αποτέλεσμα τις σοβαρές ζημιές του «Καλλιστώ».

Όσον αφορά τα δύο μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρουσιάζει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Στο σημείο της πρόσκρουσης, έξω από το αγκυροβόλιο του Πειραιά, προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση, με το Λιμενικό Σώμα να θέτει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για αυτές τις περιπτώσεις. Αντιρρυπαντικά σκάφη ανέπτυξαν πλωτό φράγμα προκειμένου να απομακρύνουν υλικά και καύσιμα.

Προανάκριση για το ατύχημα πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο θα καλέσει για κατάθεση τους πλοιάρχους και των δύο πλοίων, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Την ίδια ώρα έχει απαγορευθεί ο απόπλους του εμπορικού πλοίου «Maersk Launceston».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή