Σ. Τσιόδρας: Το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια

Σ. Τσιόδρας: Το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που «χτυπά» την Ελλάδα και τον κόσμο μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως ο λόγος που η ασθένεια της Covid-19 έγινε πανδημία είναι ότι δεν υπάρχει ανοσία στον γενικό πληθυσμό.

Σ. Τσιόδρας: Το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια-1

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται τουλάχιστον τρεις φορές πάνω, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα 8.437 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων υπολογίζεται γύρω στους 1.000.

Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που «σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή είναι στη Δυτική Μακεδονία: 100%, Κεντρική Μακεδονία: 46%, Ήπειρος: 40%, Αττική: 61%, Θεσσαλονίκη: 60% και Θεσσαλία: 40%.

Σ. Τσιόδρας: Το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια-2

Όσον αφορά το εμβόλιο επικαλέστηκε τον Αμερικανό επιστήμονα Άντονι Φάουτσι που είπε πως «μπορεί να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο», ενώ τόνισε πως η ανοσία της αγέλης δεν είναι στρατηγική, «είναι προβληματική, είναι σαν να περπατάς σε λεπτό και τεντωμένο σχοινί το οποίο δεν βλέπεις», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή