ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Θετικά κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά

thetika-kroysmata-se-monada-frontidas-ilikiomenon-ston-peiraia0

Σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 20 κρούσματα, αριθμός που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί. Τέσσερις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό θα διακομιστούν στο “Αττικό”.

Από τους 20 ανθρώπους, που σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έχουν βρεθεί θετικοί, ο 10 είναι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο, ενώ οι 2 είναι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του γηροκομείου αναφέρει: «Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ακολουθείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες. Διαβάστε αναλυτικά