Οι ευάλωτες ομάδες, προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι ευάλωτες ομάδες, προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, για τον δήμο Αθηναίων, είναι οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος της πόλης Κ. Μπακογιάννης. 

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανταπόκριση στις ανάγκες που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού και την ενίσχυση των ανθρώπων, οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Κ. Μπακογιάννης, κατά την παρέμβασή του σε διαδικτυακή συζήτηση, που διοργανώθηκε από τη «Σύμπραξη για Υγιείς Πόλεις» με την υποστήριξη του οργανισμού “Bloomberg Philanthropies” και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με τον ρόλο των πόλεων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για ένα πιο υγιές μέλλον.

Στην πρόσκληση, που του απηύθυνε ο επικεφαλής του “Bloomberg Philanthropies” Kelly Henning, επισημαίνεται ότι «επελέγη να μιλήσει για το θέμα αυτό λόγω του θετικού τρόπου με τον οποίο ανταποκρίθηκε ο δήμος Αθηναίων όλο το προηγούμενο διάστημα στην πανδημία».

Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που πήρε κατά το προηγούμενο διάστημα και ενισχύει σημαντικά σήμερα ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων είναι στην πρώτη γραμμή των δράσεων που υλοποίησε και υλοποιεί.

«Για εμάς προτεραιότητα ήταν και είναι οι λιγότερο τυχεροί, αυτοί που δεν έχουν φωνή, αυτοί που νιώθουν “αόρατοι” στο κέντρο της πόλης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, η δημοτική Αρχή έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στις ανάγκες που δημιούργησε ο κορονοϊός και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και ευπαθών ανθρώπων»  είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων της Σύμπραξης Υγιών Πόλεων, όπως ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιδρυτής του Οργανισμού Bloomberg Philanthropies και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vital Strategies κ.α..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT