Υπογραμμίζεται η ανάγκη χρηματοδότησης

Υπογραμμίζεται η ανάγκη χρηματοδότησης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι αδιαπραγμάτευτη. Ταυτόχρονα, η καταδίκη της βίας και του τραμπουκισμού και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλη τη φοιτητική νεολαία είναι χρέος μας. Ετσι διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και το κύρος των πτυχίων που με τόσο κόπο οι φοιτητές μας αγωνίζονται να αποκτήσουν και η ελληνική οικογένεια φορολογείται για να χρηματοδοτεί. 

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκτείνεται σε 700.000 τ.μ. κτιριακών συγκροτημάτων για να καλύψει τις ανάγκες που απαιτούνται για δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, για 1.500 μέλη του διδακτικού προσωπικού και για άνω των 1.000 μελών του διοικητικού προσωπικού, προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες συμβασιούχους μέσω των προγραμμάτων ΕΛΚΕ. Οι περικλείοντες χώροι εκτείνονται σε 2.000 στρέμματα σε Ζωγράφου, Γουδί, Ακαδημίας. Για την επιστασία και φύλαξη των χώρων αυτών απασχολούνται ταυτόχρονα τρεις κατηγορίες: μόνιμο προσωπικό, προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΕΛΚΕ και εταιρεία φύλαξης. Οι πρόσφατες εικόνες από το γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ, που προκάλεσαν οδύνη και αποτροπιασμό σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινωνία, υπογραμμίζουν την ευθύνη όλων και την ανάγκη για χρηματοδότηση για περισσότερο ασφαλή ΑΕΙ. 
 
* Ο κ. Θάνος Δημόπουλος είναι πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή