Κατάκολο: Τούρκοι αστυνομικοί και πανεπιστημιακοί σε σκάφος με μετανάστες

Κατάκολο: Τούρκοι αστυνομικοί και πανεπιστημιακοί σε σκάφος με μετανάστες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί Τούρκοι και Κούρδοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν, βρίσκονταν σε σκάφος με μετανάστες το οποίο έπλεε ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας την Τρίτη.

Ανάμεσα στους 65 επιβάτες, ήταν 20 Τούρκοι αστυνομικοί που διώκονται για φερόμενες σχέσεις με την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και 10 Κούρδοι, οποίοι θέλησαν -μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ- να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Κατά το ίδιο μέσο, στο σκάφος επέβαιναν επίσης Τούρκοι πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής, ένας δημοσιογράφος και στελέχη του ΡΚΚ, όπως προέκυψε από την έρευνα στελεχών της ΕΥΠ, αλλά και με τη συνδρομή του λιμενάρχη Κατακόλου, Δημήτρη Παπαηλιού, ο οποίος γνωρίζει τουρκικά.

«Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί» δήλωσε στο ίδιο μέσο ένας εκ των επιβατών στο σκάφος, ενώ Κούρδος δημοσιογράφος ανέφερε ότι διώχθηκε φυλακίστηκε για τρία χρόνια στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα.

Χειροπέδες σε τρεις Τούρκους που έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες

Στο μεταξύ, στη σύλληψη τριών Τούρκων που είχαν στην κατοχή τους πλαστές ελληνικές ταυτότητες προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Αστυνομία.

Εξεταζόμενοι δήλωσαν οπαδοί του αυτοεξόριστου Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Είπαν ακόμα ότι διώκονται από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γι’ αυτό έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή