Σύλληψη τζιχαντιστή στην Πελοπόννησο

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Πελοπόννησο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη στελέχους του ISIS στην Πελοπόννησο.

Πρόκειται για υπήκοο Τατζικιστάν, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1993. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του σε διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια από μη κυβερνητική οργάνωση.

Το 2017, ο άνδρας είχε καταγραφεί στη Μόρια της Λέσβου -όπου είχε περάσει από την Τουρκία- και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Ακολούθως, μετέβη στην Τρίπολη.

Σε βάρος του, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα από το Τατζικιστάν. Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.

Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του είναι αδερφή του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και ότι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν βρίσκεται σε λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS.

Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τον 27χρονο να οδηγείται στην εισαγγελία Ναυπλίου, όπου θα κρατηθεί και θα απελαθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή