Θ. Βασιλακόπουλος: Πιθανό να βγάλουμε τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown

Θ. Βασιλακόπουλος: Πιθανό να βγάλουμε τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επαναλαμβανόμενα lockdown τον χειμώνα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε, η συμπεριφορά των πολιτών θα κρίνει πότε θα επιβληθεί νέα απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, επεσήμανε ότι «το lockdown είναι ένα ύστατο μέτρο που για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του και να συμμετέχουμε στην εφαρμογή του».

«Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς θα μας λύσει το πρόβλημα για τον επόμενο μήνα. Η συμπεριφορά μας τον Δεκέμβριο θα είναι αυτή που θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο», δήλωσε ο καθηγητής. 

Ως προς τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι έχει μεταλλαχθεί, έχοντας σύμφωνα με τις ενδείξεις αυξημένη μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα, ενώ όσο πέφτει η θερμοκρασία, θα γίνεται πιο μεταδοτικός.

Χ. Γώγος: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown

Από την πλευρά του, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, δεν απέκλεισε να υπάρξει παράταση του lockdown, ενώ σημείωσε ότι οι τρεις εβδομάδες είναι απαραίτητες.

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής και προσέθεσε ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη τα ημερήσια κρούσματα να πέσουν κάτω από 1.000 και ο δείκτης Rt να πέσει κάτω από το 1, προκειμένου να τελειώσει το lockdown.

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

Με πληροφορίες από Skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή