Πρόστιμα 242.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

Πρόστιμα 242.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 57.722 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) το τελευταίο 24ωρο και κατεγράφησαν 1.776 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 242.000 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε ένα κατάστημα (για 15 ημέρες).

Όπως τονίζεται η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.754)

Κυριότερες παραβάσεις: 

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη αποστολή sms
  • Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ
  • Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Χαρακτηριστική περίπτωση ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 1520, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19, δέχτηκε χθες 11.662 κλήσεις.

Οι καταγγελίες που αφορούσαν σε ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του COVID-19, διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή