Β. Κικίλιας: Ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ ενισχύεται το εθνικό σύστημα υγείας στη βόρεια Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πίεση που έχει δημιουργήσει η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είμαστε υποχεωμένοι ως υπουργείο Υγείας να στηρίξουμε περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε με υγειονομικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, «εντάσσουμε τις επόμενες μέρες, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, άλλα 50 κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα έξι στο ΑΧΕΠΑ, επτά στο Γ.Ν. Ξάνθης, πέντε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξεναδρούπολης, πέντε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έξι στα Γιαννιτσά και έξι στο ‘Γεννηματάς’».

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε επιπλέον ότι για την περαιτέρω στήριξη της βόρειας Ελλάδας η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες. Είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου αν χρειαστεί, να διατεθεί ένα C-130, το οποίο θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε ειδικές κάψουλες από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σοβαρή» την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα». Όπως σημείωσε, από χθες μέχρι σήμερα στις εφημερίες των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας έγιναν 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στο ΑΧΕΠΑ, κατά την εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών Covid-19. Έκανε επίσης γνωστό ότι το Ιπποκράτειο, που εφημερεύει αύριο, θα έχει στήριξη επικουρικά από το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή