Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δίδονται τα στοιχεία των μελών σπείρας, που διακινούσε και πωλούσε ναρκωτικά στην περιοχή του Μεταξουργείου, όπως και σχετικό βίντεο, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Μεταξουργείου, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Οι συλληφθέντες δρούσαν κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού και έκρυβαν τις ουσίες σε δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.

Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη. Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες. Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

 

Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε “καβάτζες”, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού έλεγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- ευρώ έκαστη. Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- έως -10- ευρώ έκαστη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία των μελών της σπείρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή