Με COVID-19 ο Αναστάσιος, σε καραντίνα ο Ιερώνυμος

Με COVID-19 ο Αναστάσιος, σε καραντίνα ο Ιερώνυμος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώσθηκε με COVID-19. O κ. Αναστάσιος υποβλήθηκε σε τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και αποδείχθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε εμφανίσει χαμηλό πυρετό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια πάσχει από χρόνιο άσθμα.

Οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Η διακομιδή του Αρχιεπισκόπου έγινε κατόπιν συγκατάθεσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη –ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Αναστασίου– με αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαινε ομάδα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ (μία γιατρός και δύο διασώστες), και με τη χρήση ειδικού θαλάμου – κάψουλας αρνητικής πίεσης.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα έχουν μπει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ιεράρχης που μετέχει στην τρέχουσα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ). Οι εργασίες της ΔΙΣ ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και όσοι μετείχαν μπήκαν σε καραντίνα, ακολουθώντας τις ημερομηνίες των τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τεστ που έχει υποβληθεί ο κ. Ιερώνυμος είναι αρνητικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή