Τηλεκπαίδευση για 1,4 εκατ. μαθητές από αύριο

Τηλεκπαίδευση για 1,4 εκατ. μαθητές από αύριο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο τα σχολεία και των δύο βαθμίδων –πλην της ειδικής αγωγής– θα λειτουργούν μόνον εξ αποστάσεως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Ετσι, με τηλεκπαίδευση θα διδάσκονται τα μαθήματά τους συνολικά περίπου 1,4 εκατ. μαθητές, καθώς μετά τους 650.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας (από τις 8.30 π.μ. των γυμνασίων και 8 π.μ. των λυκείων), στην τηλεκπαίδευση θα μπουν από αύριο –με απογευματινό ωράριο, από τις 2 μ.μ.– και οι 550.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων και οι 160.000 των νηπιαγωγείων. Σήμερα είναι αργία λόγω της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Χθες, η πρωτοβάθμια παρακολούθησε μαθήματα στην εκπαιδευτική τηλεόραση, παρότι κάποια ιδιωτικά σχολεία έκαναν και τηλεμαθήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», χθες το πρωί υπήρξαν μικροπροβλήματα στις συνδέσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών λόγω της υπερφόρτωσης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, ωστόσο, λύθηκαν γρήγορα. Αντίθετα, το επιτελείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ανησυχούσε μήπως υπάρξουν προβλήματα εξαιτίας της νέας αναβάθμισης του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο για τη δευτεροβάθμια.

Η αναβάθμιση επέφερε αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έλαβαν την Κυριακή σχετικό μήνυμα στο e-mail τους, με παράκληση για να ενημερώσουν τους μαθητές ή τους γονείς τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα για την αποστολή υπολογιστών στα σχολεία για όσους μαθητές δεν διαθέτουν. «Εξασφαλίσαμε επιπλέον εξοπλισμό που ξεπερνάει τις 90.000 φορητές συσκευές. Oταν αναλάβαμε την ηγεσία οι συσκευές στα σχολεία ήταν 4.500. Μιλάμε για αύξηση της τάξης του 2.000%», ανέφερε χθες η κ. Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ιωάννη Δελή (ΚΚΕ), επισημαίνοντας ότι «ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, ενώ προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών βάσει κοινωνικών και άλλων κριτηρίων».

Από την άλλη, η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ΟΙΕΛΕ, κατήγγειλε ότι ιδιωτικά δημοτικά σχολεία κάνουν πλήρες μάθημα στους μαθητές το πρωί. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην «Κ» ότι η απόφαση για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας επιτρέπει την πρωινή λειτουργία τους, καθώς τα ιδιωτικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλη πλατφόρμα μαθημάτων πλην του WeBex, και ότι τα μαθήματα ορίστηκε να γίνονται απόγευμα με στόχο να εξυπηρετηθούν όσα νοικοκυριά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό υπολογιστών ώστε συγχρόνως και οι γονείς να εργάζονται και τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή