Μ. Δερμιτζάκης: Κάτω από 500 νέα κρούσματα στα μέσα Δεκεμβρίου

Μ. Δερμιτζάκης: Κάτω από 500 νέα κρούσματα στα μέσα Δεκεμβρίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουν μειωθεί περίπου στα 500 ανά ημέρα εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ενώ τόνισε ότι με την άρση του lockdown, η αγορά πρέπει να ανοίξει οριζόντια, με αυστηρά ωστόσο μέτρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, σημείωσε ότι κάποια αυστηρά μέτρα μπορούν να συγκρατήσουν την πανδημία.

Παρατήρησε επιπλέον ότι η σταθεροποίηση που καταγράφεται αυτές τις ημέρες είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων μέτρων και σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα με μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο περιορισμός της εστίασης.

«Από τη στιγμή που το lockdown θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κι εκτιμώ ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 500 κρούσματα την ημέρα» τόνισε.

Επεσήμανε δε ότι εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός είναι γύρω στα 500 κρούσματα, είναι διαχειρίσιμο να ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 2.422 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το προηγούμενο 24ωρο κατεγράφησαν 63 θάνατοι, αριθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει σημειωθεί, ενώ σε 443 ανέρχονται πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή