Νοσηλεύτριες από την Κρήτη εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο»

Νοσηλεύτριες από την Κρήτη εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα νοσηλεύτριες μεταβαίνουν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής και της λεβεντιάς τους.

Οι δέκα νοσηλεύτριες εργάζονται σε νοσοκομεία των τεσσάρων Πειρφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης κι έχουν την κατάλληλη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών σε ΜΕΘ, αναισθησιολογικών και άλλων κλινικών. Η συμβολή τους, στην ανιμετώπιση της έξαρσης που σημειώνεται στη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να είναι καθοριστική. 

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα, από τη Θεσσαλονίκη, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη», ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι κι άλλοι – από περιοχές που δεν πλήττονται σε μεγάλο βαθμό- επιθυμούν να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν.

«Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Οι νοσηλεύτριες θα αναχωρήσουν στις 17:30 από το Ηράκλειο και στο αεροδρόμιο θα βρεθεί η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, προκειμένου να τις συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή