Ίδρυμα Μποδοσάκη: Δωρεά 14 υπερκαταψυκτών για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Δωρεά 14 υπερκαταψυκτών για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δωρεά προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ενισχύοντάς το με 14 υπερκαταψύκτες τελευταίας τεχνολογίας για τη φύλαξη των νέων εμβολίων κατά του κορωνοϊού που έχει ανακοινωθεί ότι θα προμηθευτεί και η χώρα μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τα ειδικά κατασκευασμένα ψυγεία εγγυώνται τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμα και των -70 βαθμών Κελσίου) που είναι απαραίτητες για τη σωστή φύλαξη ορισμένων εκ των νέων εμβολίων.

H δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα ενισχύσει την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ειδικές αποθήκες με ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, έκαστο χωρητικότητας 360 – 600 λίτρων. Οι 14 υπερκαταψύκτες θα παραδοθούν άμεσα ώστε να είναι διαθέσιμοι για την αποθήκευση των πρώτων δόσεων των εμβολίων κατά την άφιξή τους. Μετά το πέρας την πανδημίας, ο νέος εξοπλισμός θα παραμείνει στη διάθεση των νοσοκομείων της χώρας καθώς είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τη φύλαξη και άλλων σκευασμάτων.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19 το Ίδρυμα διέθεσε δικούς του πόρους και διαχειρίστηκε πόρους τρίτων συνολικής αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζεται, η δωρεά του αποθηκευτικού εξοπλισμού των εμβολίων έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών υγειονομικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Ιδρύματος όπως η συμβολή στην απολύμανση του δήμου Αθηναίων και το πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» μέσω του οποίου δόθηκαν 3.150 tablets σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή