ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυση γραφείου UNICEF στην Ελλάδα – «Νέο κεφάλαιο συνεργασίας»

idrysi-grafeioy-unicef-stin-ellada-neo-kefalaio-synergasias-561167026

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο οργανισμός καθώς και η ελληνική κυβέρνηση σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

«Η ίδρυση του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μας με την Ελλάδα, η οποία χρονολογείται από το 1946», δήλωσε η Αφσάν Καν, περιφερειακή διευθύντρια του οργανισμού για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι θα έχετε πλέον γραφείο στην Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρώτο Εκπρόσωπο του οργανισμού στην Ελλάδα, κ. Λουτσιάνο Καλεστίνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF , το γραφείο της στην Ελλάδα θα συνεργαστεί με υπουργεία, φορείς για τα δικαιώματα του παιδιού, τον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύτερο κοινό με στόχο την κοινή επίτευξη αποτελεσμάτων καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα που απαρτίζεται από τριάντα Έλληνες και διεθνείς εμπειρογνώμονες για τα δικαιώματα των παιδιών έχει ήδη αρχίσει να συνεργάζεται στενά με το ελληνικό κράτος για την εκπλήρωση ενός ευρέος φάσματος δεσμεύσεων και ευθυνών έναντι των παιδιών στη χώρα, όπως κατοχυρώνονται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού.

Το Πρόγραμμα του Γραφείου θα ανακοινωθεί επίσημα το 2021, μετά την ολοκλήρωση σειράς διαβουλεύσεων με σχετικά υπουργεία και αρμόδιες αρχές.