ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Διευκρινίσεις από το νοσοκομείο του Βόλου για φωτογραφία με σορούς

Διευκρινίσεις από το νοσοκομείο του Βόλου για φωτογραφία με σορούς

Μια φωτογραφία από το νοσοκομείο του Βόλου, που κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στα social media, οδήγησε σε επίσημη ανακοίνωση της Δίοικησης, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι σε κλιματιζόμενο χώρο δίπλα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου φιλοξενούνται οι σοροί νεκρών, στην περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει αυτόν των ειδικών ψυκτικών θαλάμων.

«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. 

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας». 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. 

«Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σοροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου». 

Διευκρινίσεις από το νοσοκομείο του Βόλου για φωτογραφία με σορούς-1
Φωτ: taxydromos.gr