Πρόστιμα 141.400 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

Πρόστιμα 141.400 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown για ακόμη ένα 24ωρο. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Πέμπτη διενεργήθηκαν συνολικά 63.540 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.418 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 141.400 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε τέσσερα καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την ΕΛΑΣ (61.036), ενώ καθημερινά συνδράμουν και αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (Λιμενικό Σώμα, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Την ίδια ώρα το τετραψήφιο 1520 δέχτηκε συνολικά 3.230 κλήσεις που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή