Πολυτεχνείο: Εισαγγελική έρευνα για τις εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25

Πολυτεχνείο: Εισαγγελική έρευνα για τις εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια έρευνας για τυχόν ευθύνες για παραβίαση των μέτρων για την πανδημία παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη κατά των τριών πολιτικών αρχηγών, κομμάτων της αντιπολίτευσης που έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η έρευνα, που θα διενεργηθεί από την Κρατική Ασφάλεια, έγινε μετά από καταγγελία που έφθασε στις εισαγγελικές αρχές, με αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα κόμματα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25.

Η έρευνα θα κινηθεί, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στην κατεύθυνση της διαπίστωσης, αν παραβιάστηκαν τα μέτρα για την πανδημία (είναι ποινικό αδίκημα) κι αν υπήρξε πρόσκληση πολιτών σε ανυπακοή. 

Με δεδομένο, πάντως, πως η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα, είναι βέβαιο ότι η σχετική υπόθεση θα φθάσει στη Βουλή με τις διατάξεις περί άμεσης διαβίβασης που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Πάντως, ήδη από την Εισαγγελία της Αθήνας, έχουν παραγγελθεί και άλλες έρευνες σχετικά με τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή