Τ. Παναγιωτόπουλος: Πρόωρη η συζήτηση για άρση μέτρων

Τ. Παναγιωτόπουλος: Πρόωρη η συζήτηση για άρση μέτρων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράταση του lockdown και μετά την 30ή Νοεμβρίου κάνει λόγο ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε όπως το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό. Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε».

«Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε “όλα καλά” όπως το κάναμε το καλοκαίρι να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 7/12. 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν», ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο καθηγητής τόνισε πως «η γνώση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι μέσω των δελτίων Τύπου, πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε τα δεδομένα στις λεπτομέρειές τους».

«Λίγα λίγα θα διοχετεύονται τα εμβόλια δεν θα είναι τα εμβόλια της ίδιας εταιρείας, δεν θα διαλέγουμε»

Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα εμβόλια «θα διοχετεύονται λίγα – λίγα και δεν θα είναι τα εμβόλια της ίδιας εταιρείας, δεν θα διαλέγουμε». Επεσήμανε, επίσης, ότι το εμβόλιο για να φτάσει σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας θα πάρει ένα διάστημα, οπότε χρειάζονται τα μέτρα προστασίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή