Σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά και νότια

Σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά και νότια

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τα μεσάνυχτα, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί σημαντικά ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής είχαν καταγραφεί στην Ασή Γωνία Χανίων (41 χιλιοστά), στη Μεγίστη Λαύρα (33), στη Θάσο (25), στα Στύρα Ευβοίας (23) και στη Σκόπελο (23).

Κατά τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο της ημέρας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και το απόγευμα σε περιοχές του Έβρου με χαμηλό υψόμετρο.

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Υπενθυμίζεται ότι νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Ο καιρός σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή