ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Φορτηγό μετέφερε 10 τόνους λαθραίο χύμα καπνό (βίντεο)

Χαλκίδα: Φορτηγό μετέφερε 10 τόνους λαθραίο χύμα καπνό (βίντεο)

Στη σύλληψη ενός 41χρονου, για μεταφορά με φορτηγό δέκα τόνων και εξακοσίων κιλών λαθραίου χύμα καπνού, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν προς έλεγχο στην περιφερειακή οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ύψος της Αυλίδας, ΙΧΕ φορτηγό όχημα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο κατόπιν ελέγχου προέκυψε ότι μεταφερόταν λαθραίος χύμα καπνός συνολικού μεικτού βάρους δέκα τόνων και εξακοσίων κιλών τοποθετημένος εντός 93 χάρτινων κιβωτίων, στερούμενων, στο σύνολό τους, τελωνειακού ελέγχου, σήμανσης και νόμιμων παραστατικών.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί του κατασχεθέντος καπνού, υπολογίζεται ότι ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ από τη κατασχεθείσα ποσότητα θα παράγονταν περί τα 17 εκατ. λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ακριβούς ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων καθώς και το ΙΧΕ φορτηγό όχημα, ενώ ο συλληφθείς, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδας.