Στο «μικροσκόπιο» το επιδημιολογικό φορτίο έξι περιοχών

Στο «μικροσκόπιο» το επιδημιολογικό φορτίο έξι περιοχών

Τηλεδιάσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητας Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας πραγματοποιήθηκε στις 1.30 μ.μ. την Παρασκευή.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.  

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Υπό πίεση το σύστημα υγείας

Υπενθυμίζεται ότι νέο ρεκόρ του αριθμού των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι καταγράφηκε στη χώρα μας χθες, μία ημέρα που για άλλη μια φορά ο αριθμός των θανάτων λόγω της νόσου είναι τριψήφιος.

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 1.882 νέα κρούσματα και 100 θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας είναι 111.537 και οι θάνατοι 2.706. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα 622, εννέα περισσότεροι από χθες και 26 περισσότεροι από προχθές, παρά τον πολύ υψηλό αριθμό των ασθενών που κατέληξαν. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, 428 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 334 στην Αττική, 121 στη Λάρισα, 110 στην Πιερία, 76 στις Σέρρες και 75 στη Δράμα.

Σύψας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία έως τον Ιανουάριο

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια καμιά δραστηριότητα», διεμήνυσε στο μεταξύ ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν εγκληματικό να γίνει κάτι τέτοιο με τις ΜΕΘ γεμάτες.  

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε -παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως- να μην ανοίξουν τα σχολεία, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Οι λόγοι είναι καθαρά επιδημιολογικοί, είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή