Το βαθμολογικό όριο μείωσε τις μετεγγραφές

Το βαθμολογικό όριο μείωσε τις μετεγγραφές

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση των μετεγγραφών προκάλεσε το βαθμολογικό όριο, που ισχύει από φέτος. Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής για να πάρει μετεγγραφή σε τμήμα κεντρικού ΑΕΙ πρέπει να έχει συγκεντρώσει το πολύ 2.500 μονάδες λιγότερες από τη βάση εισαγωγής στο τμήμα της αρεσκείας του. Φυσικά, ισχύουν και τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Συνολικά, υπεβλήθησαν 9.322 αιτήσεις και εγγράφονται 6.919 φοιτητές. Πέρυσι υπεβλήθησαν 10.753 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν οι 9.302.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας υπεβλήθησαν:

• 7.203 αιτήσεις βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Εξ αυτών, 7.089 αφορούσαν τη γενική κατηγορία στην οποία 6.367 φοιτητές αιτήθηκαν μετεγγραφή σε αντίστοιχα τμήματα, 583 φοιτητές συμπεριέλαβαν στην αίτησή τους και αντίστοιχα τμήματα και τμήματα προς μετακίνηση του ίδιου επιστημονικού πεδίου, ενώ 139 φοιτητές δήλωσαν αποκλειστικά τμήματα προς μετακίνηση του ίδιου επιστημονικού πεδίου. 

• 82 αιτήσεις από φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

• 32 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής.

Επίσης, υπεβλήθησαν 262 αιτήσεις από φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες και 1.857 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές. 

Μετεγγράφονται συνολικά 6.919 φοιτητές:

• 4.840 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των οποίων 4.751 ανήκουν στη γενική κατηγορία, 57 είναι Ελληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και 32 φοιτητές κυπριακής καταγωγής.

• 262 φοιτητές με βάση ειδική κατηγορία.

• 1.814 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές. 

Μετακινούνται σε τμήματα του ίδιου επιστημονικού πεδίου 203 φοιτητές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και 38 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή