Σύλληψη υπόπτου για φθορές στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Σύλληψη υπόπτου για φθορές στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ατόμου που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Λάρισας, σε βάρος ενός ατόμου για πρόκληση φθορών στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος και στον περίβολο του κτιρίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην πόλη της Λάρισας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα προέβη σε αναγραφή συνθημάτων με τη χρήση σπρέι τόσο στο μνημείο όσο και στην περίφραξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών το Σάββατο το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο σπρέι, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της παράβασης του νόμου περί ρατσισμού.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή