ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Δώδεκα κλίνες ΜΕΘ εγκαινιάσθηκαν από τον Β. Κικίλια

Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Δώδεκα κλίνες ΜΕΘ εγκαινιάσθηκαν από τον Β. Κικίλια

Από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εγκαινιάσθηκαν οι 12 νέες κλίνες που παραδόθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ αναπτύχθηκαν από τη δωρεά του Ευάγγελου Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε.

«Η δωρεά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί έγινε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, σε μια περιοχή πολύ μεγάλη, με πολύ μεγάλες ανάγκες και αυτές οι κλίνες εντατικής θεραπείας θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, μετά την παράδοση των κλινών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, για την εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια που κάνουν, σε ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό Νοσοκομείο για εμάς» πρόσθεσε κι ευχαρίστησε τους χορηγούς, διότι «εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και κρίσης στήριξαν και βοήθησαν εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Θέλω να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους αυτού του Νοσοκομείου, γιατί κάνουν ένα τεράστιο έργο και αυτό είναι μία πολύ μικρή προσφορά στο να διευκολύνουμε τη δουλειά τους και ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν και μας προστατεύουν» δήλωσε η κ. Αγγελική Φράγκου. 

Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Δώδεκα κλίνες ΜΕΘ εγκαινιάσθηκαν από τον Β. Κικίλια-1
Φωτ. EUROKINISSI

Ο Ε. Μαρινάκης, που στο παρελθόν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και το σύστημα Υγείας. «Εγώ το βίωσα κιόλας, από τους πρώτους τον Μάρτιο, με κορωνοϊό και η ανταπόκριση από το σύστημα Υγείας ήταν συγκλονιστική. Μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς, που κάνετε μία υπερπροσπάθεια αυτή τη στιγμή. Από τη δική μας πλευρά, θεωρώ ότι ήταν υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι 12 κλίνες είναι υπερσύγχρονες, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και ο χρόνος που παραδόθηκαν ήταν το πιο σημαντικό για εμάς, τη στιγμή που η χώρα, ο τόπος το έχει ανάγκη. Πιστεύω πολύ σύντομα να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτή την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος Δ.Σ. ΙΟΝ Α.Ε, Κ. Κωτσιοπούλου ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, αλλά και «την οικογένεια της ΙΟΝ που στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια».

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, στο μεγάλο αγώνα που δίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» κατέληξε.