Απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς κήρυξαν ομοσπονδίες εργαζομένων

Απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς κήρυξαν ομοσπονδίες εργαζομένων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργία κήρυξαν από σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ. έως αύριο, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στους τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ -ΜΠΕ και τη ΓΓΕ.

Αίτημα των ομοσπονδιών είναι να αποσυρθούν από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ηςΝοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης» οι ρυθμίσεις του άρθρου 41.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι ομοσπονδίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις «που απειλούν να καταλύσουν τον στενό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων επιφέροντας συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις».

Ζητούν επίσης την έναρξη διαλόγου της κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους «για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή