Βατόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων δεν αντέχουμε

Βατόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων δεν αντέχουμε

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμα μια φορά ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας ότι η επιδημία δεν έχει ακόμα τιθασευτεί παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «η αύξηση της κινητικότητας, η αύξηση των επαφών ανάμεσα στους ανθρώπους είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων», άρα υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστεί και το άνοιγμα οποιουδήποτε καταστήματος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ειδικοί υπογραμμίζουν εμφατικά ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα.

«Η πολιτεία θα πρέπει να ανοίξει την οικονομία με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή αύξηση της κινητικότητας», είπε και πρόσθεσε: «Αύξηση κρουσμάτων δεν αντέχουμε».

Επανέλαβε δε ότι μολονότι η κατάσταση στην αγορά είναι οριακή, «πρέπει να έχουμε το δυνατόν μικρότερη αύξηση της κινητικότητας».

Κατέληξε, προχωρώντας σε έκκληση προς τους πολίτες: «Ο κόσμος να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, ο καθένας να προφυλάξει τον εαυτό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή