Ν. Παπαθανάσης: Τα καταστήματα που ανοίγουν πρώτα – Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας

Ν. Παπαθανάσης: Τα καταστήματα που ανοίγουν πρώτα – Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχειρήσεις χαμηλής κινητικότητας θα είναι αυτές που θα ανοίξουν πρώτα, ενώ σε προτεραιότητα φαίνεται να μπαίνει και το άνοιγμα κουρείων και κομμωτηρίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, προαναγγέλλοντας επίσης αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας όταν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Όπως εξήγησε, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που δεν προκαλούν μεγάλη κινητικότητα και άρα δεν αποτελούν επικίνδυνες εστίες διασποράς. Από εκεί και πέρα τα κομμωτήρια και τα κουρεία, όπως είπε, «συνιστούν μία άλλη ανάγκη που τα βάζει σε μία προτεραιότητα». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και προανήγγειλε πως όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Ο κ. Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις «πράσινες» περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. 

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας νωρίτερα, οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο έως το Σάββατο σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες, αλλά και τις μετακινήσεις.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι υπάρχει μεν πτώση στους αριθμούς κρουσμάτων και νοσηλειών, ωστόσο η βελτίωση είναι αργή, κάτι που καθυστερεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Επανέλαβε εξάλλου ότι έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, η διασκέδαση, τα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς και ότι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μετακινήσεις – εκκλησίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι εξετάζονται επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα, καθώς και μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι στους εορτασμούς σε σπίτια δεν πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από εννέα άτομα.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στην καραντίνα 10 ημερών στους Έλληνες που επιστρέφουν στη χώρα τις γιορτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή