Κ. Αχ. Καραμανλής: Σε προχωρημένο στάδιο η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό

Κ. Αχ. Καραμανλής: Σε προχωρημένο στάδιο η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς Δυτική Αττική, με δύο νέους σταθμούς στο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που θα εξυπηρετούν πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Economist, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι είναι ήδη έτοιμη η προκαταρκτική χάραξη του έργου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα τέλη του 2021 θα μπορεί να προκηρυχθεί, με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι στη νέα γενιά των μεγάλων έργων συγκαταλέγεται η νέα αναβαθμισμένη Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (Flyover), ο σχεδιασμός για την υλοποίηση της οποίας προχώρησε σε χρόνο ρεκόρ, με ΣΔΙΤ, όπως είπε.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αλλά και σε έργα σε όλη την Ελλάδα, όπως:

  • Τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ύψους 1,2 δισ.
  • Το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων ύψους  3,3 δισ.
  • Το νέο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά και σε θεσμικές παρεμβάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο εκτέλεσης και ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι προχωρούν παράλληλα έργα, που ήταν «κολλημένα» εδώ και χρόνια, όπως ο ΒΟΑΚ, η Γραμμή 4 του Μετρό, το βόρειο τμήμα του Ε-65 και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος.

Σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα πρέπει να επενδύσει σε τομείς, όπως τα logistics, οι συνδυασμένες μεταφορές, με τα σιδηροδρομικά έργα και τα λιμάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή