Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού γκράφιτι από Δήμο Αθηναίων

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού γκράφιτι από Δήμο Αθηναίων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα όψη, πιο καθαρή και φωτεινή, θα υποδεχθεί τις γιορτές η οδός Σταδίου, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που όπως και άλλες περιοχές του κέντρου της πόλης επλήγη ιδιαίτερα από την πολυετή οικονομική κρίση, με πολλά καταστήματα να κλείνουν και την κίνηση να μειώνεται.

Από τον Δήμο Αθηναίων οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για να καθαριστούν τα γκράφιτι και οι μουντζούρες από κτίρια, κολόνες, παγκάκια, πεζοδρόμια, αγάλματα σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα. Οι εργασίες που απαιτήθηκαν συνθέτουν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για καθαρισμό από γκάφιτι που έγιναν στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συνεργεία καθαρισμού κλήθηκαν να καθαρίσουν πολλαπλά στρώματα μπογιάς, απαιτήθηκε πολύς χρόνος αλλά και επίπονη εργασία για τον καθαρισμό. 

Ενδεικτικά, μέσα σε είκοσι ημέρες τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν 1.773 τ.μ. επιφάνειας ρολών καταστημάτων, 727 τ.μ. μαρμάρινων επιφανειών, 580 τ.μ. μεταλλικών επιφανειών, 144 τ.μ. σε όψεις περιπτέρων, 60 τ.μ. γυάλινες επιφάνειες και 13 τ.μ. επιφάνειες τηλεφωνικών θαλάμων. Προκειμένου οι εργασίες να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην προκληθεί όχληση και επιβάρυνση στην καθημερινότητα της πόλης, τα συνεργεία του δήμου εργάστηκαν νυχτερινές ώρες. Απαιτήθηκαν 700 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό για τον καθαρισμό, ενώ έγινε επίστρωση των επιφανειών που καθαρίστηκαν με ειδικό υλικό προστασίας γκράφιτι, που καθιστά δυσχερέστερη την απορρόφηση χρωμάτων από τις επιφάνειες και ευκολότερο τον καθαρισμό τους. 

«Εχει μεγάλη σημασία για την Αθήνα να κάνουμε ό,τι δεν γινόταν. Να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες μας. Με επιχειρήσεις τέτοιας έκτασης, αλλά κυρίως τέτοιας διάρκειας. Επαναλαμβανόμενες και στοχευμένες, για να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη. Αυτή είναι η πρόκληση», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης. 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης προσόψεων κτιρίων και καταστημάτων γίνεται σε συνέχεια ανάλογων δράσεων σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή