Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα στοιχεία από τα λύματα

Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα στοιχεία από τα λύματα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξεμπλοκάραμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος τις μετρήσεις των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον Real Fm 107,1, επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι ενθαρρυντικά.

Όπως εξήγησε, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα καταγράφει πτώση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Σήμερα, υπογράμμισε, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή