Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας αποκαλύφθηκε στη Ρόδο. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τελευταίος που σημειωτέον κατάγεται από τη Θράκη φωτογράφιζε ελληνικά πολεμικά πλοία και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο υπάλληλος του προξενείου στρατολόγησε τον ναυτικό, με τον τελευταίο να καταγράφει και να μεταφέρει πληροφορίες για τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτών και τις κινήσεις των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.Έγινε έρευνα στο σπίτι του απ’ όπου κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή